Web Analytics Made Easy - Statcounter

ماه سوم تابستان رسیده و مهم‌ترین پرسش پدر و مادرها این است که چطور با کم‌ترین هزینه کودکان خود را در این ماه آخر نیز سرگرم کنند. ما برای این پرسش مهم چند پیشنهاد داریم.

به گزارش برنا؛ تابستان در همه جای دنیا فصل بچه‌ها است. فصل تعطیلی مدارس و بازگشت بی‌دغدغه کودکان و نوجوانان به خانه‌ها و کوچه‌ها. این بازگشت برای کودکان مساوی با لذتی وصف ناپذیر و بدون مرز است، لذت رهایی از قید و بندهای رفتن به مدرسه و تکالیف تکراری.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پدر و مادرها هم از حضور بچه‌ها در خانه خوشحال می‌شوند، اما بعد از مدتی با یک چالش اساسی مواجه می‌شوند: با این بچه چه کنم؟ چه طور سرگرمش کنم؟ هر اندازه که فرزند به سنین کودکی و نوجوانی نزدیک‌تر باشد این سوال و چالش جدی‌تر می‌شود.

برای کمک به این پدر و مادرها ما امروز لیست پیشنهادی تفریحات تابستانی بچه‌ها را آماده کرده‌ایم؛ تفریحات ساده و کوچک و درسترس که می‌تواند تابستان متفاتی را برای شما رقم بزند. این لیست با کمک راهنماهای منتشر شده توسط یونیسف تهیه شده است.

20 تفریح تابستانی ساده و ارزان برای کوکانملاقات با دوستان در پارک‌های محل: ساده‌ترین، بهترین و قدیمی‌ترین راه برای لذت بردن از تابستان رفتن به پارک محل و هم‌بازی شدن با کودکان دیگر است. سعی کنید حداقل بعضی روزها با کودک خود همراه شوید. به این شکل هم ارتباط بهتری با او خواهید داشت و هم پدر و مادرهای دیگر را می‌شناسید و دوست پیدا می‌کنید.نمایشگاه و رویدادهای محلی: از فرهنگسرا تا مساجد، مراکز مختلف برنامه‌های رایگان مختلفی را با محوریت کودکان برگزار می‌کنند. به این مراکز سر بزنید یا صفحات آن‌ها در شبکه‌های اجتماعی را بررسی کنید. حتما گزینه‌های خوبی از نمایشگاه و تفریح‌های جذاب پیدا می‌کنید.بستنی درست کنید: هیچ کودکی (یا والدینی) در دنیا وجود ندارد که در یک روز گرم تابستان از بستنی فرار کند. شما می‌توانید به جای خرید بستنی مواد آن را بخرید و بستنی خانگی درست کنید. هم بسیار ارزان‌تر است و هم خیلی لذت بخش! نحوه درست کردن بستنی سنتی خانگی  را مرور کنید.پیک نیک کوچک در پارک محله یا پشت بام: غذایی را که می‌خواهید در منزل بخورید به پارک ببرید. تنها کافی است به جای ساعت ۹ ساعت ۶ عصر به پارک بروید، یک توپ و یک زیر انداز ببرید و یک شام ساده را به یک پیک نیک جذاب تبدیل کنید.  اگر اهل بیرون رفتن نیستید می‌توانید پیک نیک را در حیات یا پشت بام برگزار کنید. اگر خانه برای خودتان است می‌توانید در حیاط چادر بزنید و به بچه اجازه دهید شب را در چادر کمپ کند.شب رصدی در پشت بام: اگر آلودگی نوری کم است یک شب به پشت بام بروید و به آسمان نگاه کنید و به فرزند خود ستاره‌های مختلف را نشان دهید. مثل بگویید سن «جهان» چقدر است یا از ویژگی‌های جالب ماه حرف بزنید.آزمایش های علمی  ویژه کودکان: کمی جست‌وجو در اینترنت یا نگاه به کتاب‌های درسی به شما کمک می‌کند چند آزمایش علمی ساده، جذاب و سرگرم کننده پیدا کنید. انجام این آزمایش‌ها نه تنها سرگرم کننده و آموزش دهنده است، بلکه شما را هم به کودکی باز می‌گرداند.

نقاشی بکشید: یک جعبه مداد رنگی یا شمعی دوازده رنگ و چند ورق کاغذ کافی است تا بتوانید در کنار کودک خود نقاشی بکشید و لذت ببرید.خمیر بازی: این کار را می توان در کمتر از ۱۰ دقیقه انجام داد و بسیار آسان است. خمیرهای بسیاری وجو دارند و انتخاب‌ها گسترده است. خمیر بازی در رشد خلاقیت کودکان موثر است.کتاب بخوانید و کتاب امانت بگیرید: کتاب این روزها حسابی گران است، اما هنوز می‌شود با کتاب قرض گرفتن از کتاب‌خانه محله به طور جدی کتاب خواندن را دنبال کرد. عضویت کودک در یک کتاب‌خانه یک حرکت مثبت اجتماعی حساب می‌شود و تاثیری جدی در روحیه او دارد.خانه بسازید: هر چقدر هم که خانه شما کوچک باشد باز هم بگذارید کودک چند مبل را به هم بچسباند و چادری روی آن بکشد و قلعه خود را بسازد.سایه بازی: یک شمع یا چراغ قوه، تاریکی، دیوار و یک جفت دست به شما کمک می‌کند تا با سایه بازی حسابی خوش بگذارنید. قدیمی‌ترین تفریح انسان انگار قصد قدیمی شدن ندارد.پازل بسازید: آن قدر غرق تفریحات مدرن کامپیوتری شدیم که ساده‌ترین تفریح‌ها را از یاد برده‌ایم. یک پازل مناسب گروه سنی کودک خود بخرید و در ساختنش به فرزندتان کمک کنید. زمان حل این پازل‌ها، وقت مناسبی برای برقراری ارتباط با کودک است.توپ و توپ و توپ: یک توپ کوچک فوتبال یا یک راکت تنیس و یک توپ می‌تواند چیزی باشد که چندین و چند تابستان کودکان و بزرگسالان را به خود مشغول کند.

درست کردن کار دستی: با چند کاغذ و تا می‌توانید اوریگامی بسازید. اگر یک قیچی هم اضافه کنید می‌توانید اشکال هندسی عجیبی خلق کنید. اگر اهل حوصله باشید ساختن عروسک‌های انگشت با کمی پارچه هم چندان پیچیده نیست.سبزی یا گل بکارید: میوه کاشتن سخت و پر زحمت است، اما در یک جعبه کوچک مخصوص کاشت گل می‌توان گل‌های کوچک زینتی یا سبزی کاشت. بچه‌ها از خلق و پرورش چنین چیزهایی حسابی استقبال می‌کنند.فسیل کشف کنید: کمی حوصله کنید و فسیل‌های الکی جانوران را در باغچه دفن کنید و به کودکان فرصت کشف آن‌ها را دهید. این کار کمی زحمت دارد، اما لذت کشف را به کودکان هدیه می‌دهد.پیاده روی کنید: یک پیاده روی خانوادگی چیزی است که نمی‌توان از آن گذشت. پیاده روی ساده و بدون خرج، اما لذت بخش است. حواستان باشد که یک قمقمه آب خنک ببرید.حباب بازی: در بیشتر خانه‌ها نمی‌شود آب بازی کرد، اما حباب بازی چرا! مقداری کف و چند فوت به شما اجازه می‌دهد تا انواع مختلفی از حباب را درست کنید.

 آهنگ بخوانید یا کنسرت خانگی را امتحان کنید: یک ترانه شاد را پخش کنید و دسته جمعی آهنگ بخوانید یا اجازه دهید فرزندتان برای شما کنسرت برگزار کند.کلیپ بسازید: موبایل که دارید! سعی کنید کلیپ‌های بامزه بسازید. اینستاگرام و یوتیوب پر از ایده‌های ساده و بامزه برای ساخت یک کلیپ جذاب است. آیا این خبر مفید بود؟ 0 0

نتیجه بر اساس 0 رای موافق و 0 رای مخالف

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: سرگرمی برای کودکان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۴۳۰۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصونیت از آسیب‌های اجتماعی با ویدئو کتاب‌های مهارتی برای کودکان

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، به تازگی مجموعه ویدئو کتاب‌های بندانگشتی توسط موسسه شمیم و با همکاری انتشارات دال برای کودکان سه تا هشت سال منتشر شده است.

این مجموعه به موضوعاتی از قبیل مهارت گوش‌دادن، مهارت نه‌گفتن، کنترل هیجان، عزت نفس، هوش عاطفی، امیدواری، خوش‌بینی،‌ مدیریت خشم و حس ارزشمندی می‌پردازد. مجموعه «ویدئوکتاب‌های سلامت اجتماعی» مهارت‌هایی را مورد توجه قرار داده است که منجر به تربیت کودکانی با رشد همه‌جانبه شده و از آنها در افتادن به دام آسیب‌های اجتماعی محافظت می‌کند.

بخش جالب و قابل توجه کتاب که در کتاب‌های دیگر نیست این است که مخاطبان می‌توانند با اسکن کیوآرکدی که در صفحۀ شناسنامۀ کتاب آمده است، انیمیشن کتاب‌ها را نیز در تلفن همراه مشاهده کنند.

این مجموعه که در 9 جلد توسط انتشارات دال منتشر شده و در دسترس علاقمندان قرار گرفته است، اهمیت ویژه‌ای در حوزه آموزش مهارت‌های اجتماعی به کودکان دارد و به همین جهت گفت‌وگویی کوتاه با میلاد چخماقی مسئول آموزش موسسه شمیم داشتیم که در ادامه می‌خوانید:

اهمیت آموزش مهارت‌های مختلف اجتماعی به کودکان این رده سنی چیست؟

در رابطه با جایگاه آموزش برای کودکان و نوجوان از این مقدمه باید شروع کنم که در حوزه پیشگیری متاسفانه به خاطر ناکارآمدی روش‌های مختلف در گرایش به بزه در سنین جوانان به بالا و بزرگسالان، عموماً تمرکز به سمت کودک و نوجوان است که دلایل خیلی مختلفی دارد که اینجا جایگاه باز کردن این قضیه نیست ولی مهمترین بحث تأثیر همتایان، تأثیرپذیری از محیط، تأثیر رسانه‌ها و... است.

درباره نوجوانان و قشری که ما به عنوان کودک از آنها نام می‌بریم این امیدواری وجود دارد که تأثیرپذیری از رویکردهای آموزشی و مهارت افزایی بالاتر باشد و آنها را از آسیب‌ها مصون کند و همین باعث شده که ناشران به سمت تولید کتاب‌های مهارتی سوق پیدا کنند و این رویکرد، رویکردی جهانی است و در ایران هم سالها است که در حوزه‌های مختلف من جمله بحث آسیب‌های اجتماعی تمرکز به سمت مهارت افزایی و تا حدی دانش افزایی و آگاهی بخشی برود. البته نکته مهم این است که در این حوزه نوجوانان و کودکان با رعایت محدوده و حریم‌هایی که وجود دارد، باید گام برداشت.

درباره این محدوه و حریم‌ها بیشتر توضیح می‌دهید؟

یعنی خطوط قرمز آموزش به کودک و نوجوان رعایت شود، زود آموزی و پرآموزی نشود و کتاب از خطوط قرمز عبور نکند. به شکل کلی اهمیت جایگاه این کتاب‌ها برای کودکان مشخصاً بحث مهارت‌ها و آگاهی بخشی‌هایی است و ما متمرکز می‌شویم روی حوزه‌هایی که به عنوان اصول پایه یا مهارت‌های پایه زندگی از آنها می‌شود نام برد. اما آن چیزی که در حوزه آسیب‌ها مشخصاً جلوگیری از آسیب اعتیاد مد نظر ناشر و موسسه بود، مهارت‌های به خصوصی مثل کنترل خشم، عزت نفس، امید به آینده و کمک طلبی و توجه به خود و دیگران و بحث دوست یابی یا انتخاب دوست است که اینها به عنوان مهارت پایه و اولیه مطرح می‌شوند و خیلی می‌توانند برای پیشگیری ازآسیب‌هایی در آینده کودک و نوجوان کمک کننده باشند.

در کشورهای دیگه این سبک کتاب‌ها چه جایگاهی داره؟

همان طور که عرض کردم در ادبیات جهانی این حوزه سالهاست که درباره آن کتاب منتشر می‌شود و مشخصاً در کشورهای آمریکای شمالی وعموم کشورهای اروپایی به این رویکردها خیلی توجه کرده‌اند و کشورهایی که با آسیب‌هایی از جمله مباحث آسیب اجتماعی بیشتر سر و کار داشته‌اند، جایگاه و ضرورت این مسئله را بیشتر در نظر گرفته و تولیدات بیشتری داشته‌اند.

کتاب‌های ساده و دوستدار خانواده

نوع چاپ این کتاب‌ها متفاوت است، درباره چرایی این گونه چاپ کتاب‌ها به شکل آکاردئونی هم توضیح می‌دهید؟

در رابطه با فرمت یا حالا اصطلاحاً گونه و فرم کتابی هم که ناشر انتخاب کرده است ملاحظات ما این بود که سبک مینیمال و ساده شده وجذابی باشد که اصطلاحاً دوستدار خانواده است؛ به این معنی که کتاب به خاطر محتوایش نیازمند این هست که در خانواده، پدر و مادر یعنی والدین یا برادر و خواهر بزرگتر در کنار کودک باشند که با هم بخوانند و با هم درگیر کتاب شوند. از طرفی فرمت کتاب جذابیت‌های بصری و فیزیکی دارد که خود کودک را درگیرکند از طرف دیگر بحث هزینه‌هایی که بار می‌شد برای قطع کلاسیک مثل خشتی، گالینگور و حالا سبک‌های مختلف، ناشر رو به این سمت توجه داد تا برای اینکه بتواند کتاب‌ها را کمی بیشتردر بازار و به اصطلاح سبد خرید فرهنگی خانوار قرار بدهد و در این فرمت جدید به عنوان بروشوری و آکاردئونی چاپ کند که با هزینه حداقلی تولید را به دست مخاطب برساند.

ویدئو دار بودن کتاب‌ها چه قدر به آموزش این مهارت‌ها به کودکان کمک می‌کند؟

در رابطه با بحث ویدیو کتاب بودن، شاید این ناشر به عنوان اولین ناشر ویدیو کتاب نباشد و از قبل هم ناشرهای دیگری بودند که سعی کردند درکنار کتاب، سی دی کتاب، یا قبل‌ترها نوار کاست کتاب، ویدیو کتاب و... را هم تولید کنند اما الان خیلی کم کتاب در بازاروجود دارد که به قالب کیو آرکد و به شکل آنلاین و برخط، هم تیزر کتاب هم خود محتوای کتاب را به شکل ویدیو آهنگین ساخته باشد و نریشن روی آن داشته باشد. متاسفانه به خاطر وضعیت بد بازار کتاب و تغییر ماهیت مسئله نشر در ایران و البته به شکل کلی در جهان، استفاده از رسانه‌ها یا چند رسانه‌ها را بسیار زیاد شده و مشخصاً تکنولوژی وی آر آر VRR ناشران را به این سمت برده که بتواند ازاین فرصت استفاده کند و از بستر مدیا بیشترین بهره را ببر k د و جذابیت را به نحو بیشتری به مخاطب منتقل کند. مشخصاً مخاطبان کودک و نوجوانی که ما در نظر داریم این محتوا به آنها منتقل شود، شرایط یکسانی از نظر هوشی ندارند و بهره هوشی متفاوتی دارند و از نظر گیرایی یا به اصطلاح روانشناسی سبک‌های یادگیریشان متفاوت است؛ بعضی بصری هستند، بعضی سمعی هستند، بعضی فعال هستند و بعضی در حین رفتارهای پویا می‌توانند یادگیری را داشته باشند و این‌ها باعث شده تا از ظرفیت ویدیو بیشترین بهره را ببریم و در همه این اقشار با همه تفاوت‌هایی که دارند، تاثیرگذار باشیم. مضافاً اینکه اگر کودکان دارای محدودیت‌های فیزیکی و جسمی یا ذهنی را هم لحاظ کنیم، آن‌ها هم می‌توانند به وسیله ویدیو کتاب‌ها و بهره از یکی از ویژگی آنها یعنی حداقل به شنیداری خام یا تصویری خام تا حدی بهره ببرند و در نتیجه این سبک ویدیو کتاب انتخاب خوبی خواهد بود.

این کتاب‌ها چه طور برای ترجمه گزینش شدند؟

در رابطه با بحث گزینش کتاب اولین چیزی که برای ناشر مهم بود وموسسه روی آن تمرکز و توجه ویژه داشت بحث سلامت اجتماعی و مشخصاً آموزش‌ها و دانش افزایی هایی است که به حوزه آسیب‌های اجتماعی و مشخصاً بحث اعتیاد توجه دارند تا بتوانیم به مهارت پایه کودکان ارتباط پیدا کند. نکته بعدی بحث سبک و فرم مینیمال و ساده برای کتاب بوده که اصطلاحاً حداقل متن را داشته باشد تا برای جامعه بیشتری از مخاطبان کودک و نوجوان جذاب باشند اصطلاحاً کتاب‌های تصویری و بدون قصه که حجم متن کمی دارند. این مجموعه کتاب هم جزء این دسته است. نکته بعدی بحث تنوع و جذابیت‌های گرافیکی کار هست که از رنگها و قالب‌های جذابی استفاده کند و البته خیلی سعی شد تا بتواند مخاطب کودک و نوجوان ایرانی را درگیر کند. البته این نکته را هم باید یادآوری کنم که این عناوینی که گردآوری شده به شکل بسته کتاب است. در بازار کتاب قبلاً تعدادی از این‌ موضوعات بود و توسط ناشران مختلفی ترجمه و توزیع شده بود اما گردآوری یک مجموعه کتاب به شکل بسته‌های ویدیو کتاب توسط انتشارات دال وموسسه شمیم برای نخستین بار است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خانه معلم، مدرسه کودکان کار
  • کتاب «خانه زیر آب و جوجه لاک پشت ها» منتشر شد
  • چاپ کتاب تصویری «همه‌ش مال جوجه باشه!» برای کودکان
  • نقشی از شخصیت‌های قصه‌های ایرانی بر روی پوستر نمایشگاه کتاب
  • دردسر جدید بارسا: حتما باید سوپرجام بگیرند
  • چینی ها در مدارس به کودکان مهارت ورزی آموزش می دهند (فیلم)
  • مصونیت از آسیب‌های اجتماعی با ویدئو کتاب‌های مهارتی برای کودکان
  • ایده‌هایی جذاب برای دکوراسیون خانه‌های کوچک
  • جلوه‌ای از شکوه زندگی امام صادق(ع)
  • ژاوی اولین نیروی تابستانی بارسا را اعلام کرد